De week van de circulaire economie 2020

2 min read

De week van de circulaire economie 2020

Vorige week was het de week van de circulaire economie. In de Volkskrant van 04-02-2020 stond dat nog maar 13% van het in Nederland gebruikte materiaal is gerecycled. Deze percentages verschillen nog bij onderzoeken, maar één ding is duidelijk: voor een circulaire economie hebben we nog een uitdagende weg te gaan. 

Naast een paar koplopers, zijn er nog veel bedrijven die nog niet in actie zijn gekomen. Dat kan vele verschillende redenen hebben.Er is nog niet bij stilgestaan om er iets mee te doen. Er zijn nog geen circulaire doelstellingen geformuleerd? Er is geen afdeling voor om het op te pakken? Alle aandacht gaat naar de kern bedrijfsactiviteiten? Of er heerst de overtuiging dat het meer kost, dan oplevert?

Heeft jouw bedrijf restmaterialen en de ambitie om stappen te zetten naar een 100% circulaire bedrijfsvoering?
Dan is het BIZGOODZ circulaire waardecreatie traject interessant om te doorlopen. Met dit traject brengen we structureel en laagdrempelig beweging in de circulaire bedrijfsvoering op basis van waar het bedrijf nu staat en wat haar circulaire ambitie is. Onderaan deze nieuwsbrief staat hier meer over vermeld.


Op Linkedin gaf ik al aan dat 2020 een jaar is van nieuw leven, creatiekracht, verbinding, kansen benutten en uitdagingen aangaan.
Dat heeft voor mij een diepere betekenis, doordat ik in de laatste fase zit van mijn zwangerschap en binnenkort een nieuw leven op de wereld zet. Het is waardevol om ook mijn persoonlijke situatie met je te delen, doordat het meer doet beseffen dat we juist voor deze nieuwe generatie in actie moeten komen.
De motivatie
van BIZGOODZ zal nog sterker worden om zoveel mogelijk restmaterialen een nieuw leven te geven en circulaire impact te realiseren.
We gaan
graag dit jaar met bedrijven en designersde uitdaging aan om met creatie- en verbindingskracht,restmaterialen een nieuw leven te geven en hierbij de circulaire bijdrage zichtbaar te maken en de wereld gezonder!

De komende weken zal ik mijn aandacht richten op het geven van nieuwe leven. Het kan daardoor zijn dat een reactie even op zich laat wachten. Het BIZGOODZ handelsplatform blijft draaien, lopende afspraken worden door experts begeleid en vanaf mei gaan nieuwe samenwerkingsprojecten weer van start.

We horen graag waar je als bedrijf staat en met welke circulaire ambitie we kunnen helpen om die te realiseren.Let's create a circular economy together!

Stay connected

Sign up today